Kakadu Nemzeti Park

A KAKADU NEMZETI PARK az Aligator folyó déli végénél található az óceán parthoz közelebb lapos lefolyástalan mocsaras-ingoványos- mangrovés területen többnyire. Ez egy ősi ökoszisztéma ami tökéletes egyensúlyban volt. Mára csak ezen kis védet terülten lelhető fel. Érdekes madárvilággal rendelkezik. Kócsagok- gémek és számtalan más vízi szárnyas él még itt. Az  Ausztrál krokodil az itt élő legfélelmetesebb hüllő amelyek közül  biztos látnak majd egy párat. A MARRAKAI láp vidék és az Adelaide folyó részen található a legtöbb krokodil. NOURLANGIE sziklánál Őslakos kultúra hagyományaival találkozhatnak. Ezután  egy 1,5 órás hajó túra során  ismerkedhetnek meg közelebbről is a YELLOW folyó partvidéki állataival. Ezután a WARRADJAN ABOROOGINAL kulturális központot látogatják meg. Itt megismerkedhetnek a bennszülött őslakosok KAKADU parki  életével, szokásaival, hagyományaival.           .

Ausztrália északi részén található a hatalmas, mintegy 20 000 négyzetkilométeres Kakadu Nemzeti Park, melyet kevés turista ismer, mégis a Világörökség része lassan húsz éve már. Két okból is felkerült a megtisztelő listára: egyrészt természetesen természeti csodái miatt, másrészt pedig a kb. ötezer sziklafestmény miatt, melyek a homokkőbarlangokat díszítik. Ezek a festmények a világ legnagyobb összefüggő ilyen jellegű leletei. A legkorábbiak közülük még 25 000 évnél is régebben születtek, a legújabbak pedig a hetvenes években kerülhettek a falra festéssel, karcolással vagy viaszozással.

A park trópusi éghajlatának köszönhetően mangrove erdők borítják. A területen a kakadukon kívül krokodilok, kenguruk és dingók is élnek. Növényfajainak száma az 1600-at is meghaladja, a madarak közül pedig mintegy 300 faj lakja a területet már a nemzeti park létrehozása óta, 1979. április 5-e óta. Érdekesség hogy itt forgatták annak idején a Krokodil Dundee vadonban játszódó jeleneteit, így máris nyerhetünk egy kis betekintést a parkba. A Kakadu Nemzeti Park Darwintól keletre, 220 km-re fekszik. A partvidék legnagyobb része meglehetősen alacsonyan fekszik. Ennek és a kedvező éghajlati viszonyoknak köszönhetően az East Alligator folyó torkolatvidékén csodálatos mangroveerdők maradtak fenn. A folyó és hasonló nevű testvére, a South Alligator medencéi alkotják a park legnagyobb kiterjedésű területét. Az uralkodó növényzetet a Salicornia-félék, azaz sziksófüvek és tengerparti erdők alkotják. Jellegzetes növényei a cikászok melyek akár 2500 évig is elélnek.