Ausztrália és Új-Zéland (16 nap/14 éjszaka)

sydney1

Időpont: 2019.okt.23-nov.07.

Részvételi díj: 1.814.000 Ft/fő (ebből a nemzetközi repülőjegy és illetékek kb. 735.000 Ft/fő

Program:

Budapest – Sydney

Indulás Budapestről menetrend szerinti járatokkal Sydney-be. Az éjszakát a repülőgépen töltjük.

Sydney

Érkezés után transzfer a szálláshelyünkre.

Szállás: Sydney (3 éj)

Sydney

Ma az egész napot a város megismerésének szenteljük: séta a belvárosban: ANZAC emlékmű, Hyde Park, James Cook szobra, Régi Parlament, Kórház, Hyde Park Barracks és Operaház (kívülről), Harbour Bridge, Rocks, Queen Victoria Bldg., Darling Harbour stb. Hajókázás –  időpont függvényében ebéddel, vagy vacsorával –  a várost közrezáró Botany Bay-ben.

Szállás: Sydney

Sydney – Kék-hegység

Egész napos kirándulás a Kék-hegységbe. A várostól mintegy 90 km-re lévő hegység a kigőzölgő eukaliptusz fák illóolajának hatására kéklik. A régi bányászvároskába, Katoombába érve kipróbálhatjuk a világ legmeredekebb sínen futó szerelvényét (51 fokos lejtő), majd egy drótkötélpályán függő kabinból csodáljuk az erozív táj szépségeit, elsősorban a Három Nővér szikláit. Fakultatív programok: 1.) ausztrál bennszülöttek, az ún. aboriginal emberek műsorának megtekintése (kb. 30 AUD), 2.) hazafelé mentünkben letérhetünk a főútról, hogy a featherdale-i vadasparkban megismerhessük az ausztrál fauna jeles képviselőit: a koalát, wombatot, kengurukat, dingót, az erszényes sünt és az állatvilág egyéb érdekes fajait (35 AUD), 3.) az Olimpiai Park (Homebush Bay) körbeautózása (5 AUD). Estére visszatérünk Sydneybe.

Szállás: Sydney

Sydney –  Ayers Rock (Yulara)

A mai nap délelőttjén a belső-ausztráliai Ayers Rockba repülünk. Érkezés után a szálláshelyre hajtunk, majd délután az Ayers Rockhoz autózunk, ahol a napnyugtában gyönyörködünk. A hatalmas (348 m magas) monolit rendkívül fotogén, a nap állásától és az időjárástól függően számos színárnyalatban pompázik. Ezúttal a lemenő nap sugarai által megvilágított verziót örökítjük meg.

Szállás: Yulara (1 éj)

Ayers Rock – Mt.Olgas – Cairns

A hajnali kelés után azonnal útnak indulunk, de a napfelkelte már egy másik világörökség közelében, a Mt. Olgas (Kata Tjuta – „sok koponya”) mellett talál minket. A mintegy 550 m magas, gömbölyded alakú sziklaképződmények méltán kerültek fel az UNESCO világörökségi listára. A bizarr sziklaformációk által közrezárt hasadékban, a Szelek Völgyében rövid gyalogtúrát teszünk. A délelőtt folyamán visszatérünk az Ayers Rockhoz, melyet ezúttal körbeautózunk, s aki akarja meg is mászhatja (Figyelem! A mászóknak a bennszülöttek nem örülnek, s nagy melegben, vagy erős széllökések esetén az utat le is zárják). Ezután rövid sétát teszünk a Bennszülött Központban, majd a reptérre hajtunk, ahonnan az ország trópusi részében – Queensland – fekvő Cairns-be repülünk. Érkezés után transzfer a szállodához.

Szállás: Cairns (2 éj)

Cairns – Nagy-korallgát – Cairns

Reggel a Cairns-i kikötőből katamaránnal a Nagy-Korallgát apró szigetére, a Green Island-re (Zöld-sziget) kirándulunk. Érkezés után módunk van napozni, fürdeni, búvárkodni, vagy egy ún. semi submarine-nal a víz alatti világot megcsodálni. A sziget krokodilfarmján megnézhetjük a hatalmas testű hüllők és teknősbékák etetését (ehhez a belépőt külön kell vásárolni, ára kb. 20 AUD).  A délután folyamán visszatérünk Cairns-be. (Ezen a napon naptej, sapka, napszemüveg és fürdőruha mindenképpen szükséges!)

Szállás: Cairns

Cairns – Kuranda – Cairns – Sydney

Reggeli után elhagyjuk a várost, s a 7,1 km hosszú drótkötélpályán – Skyrail – az egykori hippi városba, Kurandába megyünk. Buja trópusi őserdővel borított táj felett lebegünk, közben kétszer is kiszállunk a felvonóból. Megtekintünk egy audiovizuális központot, ami a trópusi esőerdő természetrajzát mutatja be, valamint a Barron-folyó vízesésénél – Barron Gorge Falls – fotó szünetet tartunk. Kurandába érve szabadidőnk lesz, hogy vásárolhassunk, s saját ritmusunkban ismerkedhessünk a nyüzsgő településsel. Lehetséges fakultatív programok: lepkefarm (kb. 20 AUD), vagy vadaspark (19 AUD).  Transzfer a repülőtérre, ahonnan Sydney-be repülünk. Szállás a repülőtér közelében.

Szállás: Sydney (1 éj)

Sydney – Christchurch – Hokitika

Korai kelés után irány a légikikötő, ahonnan Új-Zélandra, s azon belül is a Déli-szigetre repülünk. Ezúttal Christchurch városa az úti cél, innen kelünk át a sziget keleti oldaláról a Tasmán-tenger partjára. Kezdetben a Canterbury-síkságon haladunk, majd a Déli-Alpok irányába délnek tartunk. Estére Hokitikába érünk. töltjük.

Szállás: Franz Joseph/Fox (1 éj)

Hokitika – Déli-Alpok – Queenstown

Reggeli után két órát autózunk a gleccserekig. Ha jó az idő, a nagyobb, Ferenc József-gelccserhez kirándulunk, ha esne, vagy rossz az idő, akkor a Fox-gleccsert közelítjük meg. Tiszta idő esetén innen megcsodálhatjuk Új-Zéland legmagasabb csúcsát, a 3764 méteres Mt.Cook-ot. Ezután délnek indulunk. Bal oldalunkon a Déli-Alpok hegyei magasodnak, jobbra a Tasmán-tenger morajlik.  Érintjük a Haast-hágót, a türkizkék színű Wanaka- és Hevea-tavakat, többször megállunk fotózni a fenséges tájat. Estére érkezünk a kalandok új-zélandi fővárosába, Queenstownba.

Szállás: Queenstown (3 éj)

Queenstown

A mai napon a Queenstown környéki látnivalókkal ismerkedünk: A következő fakultatív programok közül válogathatunk: 1.) gyorscsónakkal a Shotover-kanyonban (kb. 160 NZD, 2.) bungee ugrás a Kawarau hídról (43 m), ahonnan a modern, elasztikus kötéllel kivitelezett ugrásfajtát Hackett először mutatta be (kb. 250 NZD), 3.) drótkötélpályán felmehetünk a Bob-csúcsra (kb. 40 NZD), ahonnan fenséges kilátás nyílik a városra, a Wakatipu-tóra és a környező vidékre. 4.) Kirándulhatunk egy régi, de máig nagyon hangulatos aranybányász városkába, Arrowtronba (10 NZD), vagy 5.) felkereshetjük a Gibson-völgy valamelyik borászatát, esetleg sajtkóstolón vehetünk részt (ezek ára a helyszínen derül ki), vagy 6.) négykerék meghajtású terepjárókkal elmehetünk a 22 km hosszú Skippers-kanyonba (kb. 220 NZD).

Szállás: Queenstown

Queenstown – Milford Sound (Fjordország)

Egész napos kirándulás a kietlen új-zélandi természet csúcspontjához, Fjordországba. Hajnali indulás után a Wakatipu-tó mentén Te Anau irányában délnek tartunk. A Mirror Lake vizében tükröződő csipkés csúcsokat szemléljük, majd átkelünk a Homer-alagúton és sétát teszünk a buja mérsékelt övi őserdőben. Az itteni látnivalók fénypontja egy fjord, a hegyekkel ölelt Milford Sound, amelyben egy ebéd elköltése közben hajótúra keretében gyönyörködünk az elbűvölő tájban, miközben szerencsés esetben pingvineket, fókákat, bálnákat és/vagy delfineket láthatunk. Estére visszatérünk queenstown-i szállásunkra.

Szállás: Queenstown

Queenstown – Rotorua

Délelőtt transzfer a repülőtérre, ahonnan a Cook-szoros felett is átrepülve – valószínűleg átszállással – az Északi-szigeten fekvő geotermikus központba, Rotoruába utazunk. Landolás után orrunkat megcsapja a kénhidrogén jellegzetes illata, ékes bizonyítékul szolgálva, hogy a geotermikus jelenségek kellős közepére vetődtünk. Az iszapfortyogók, gejzírek és hőforrások által a Te Puia területén megtapasztalhatjuk Földünk belső erejét, a geotermikus aktivitást, majd a sétánk során a maori kultúrával is megismerkedünk. Látunk itt kivit (Új-Zéland emblematikus röpképtelen madara), wakát, (harci csónak), valamint egy jellegzetes közösségi házat. Este maori folklór programon veszünk részt, egy úgynevezett „hangi” vacsorán, miközben az ősi módon készített ételek elfogyasztása mellett zenével, énekkel és a félelmetes maori harci tánccal, a hakával szórakoztatnak bennünket.

Szállás: Rotorua (1 éj)

Rotorua – Auckland

Reggeli után a Wai-O-Tapu geotermikus mezőhöz kirándulunk. Végigsétálunk a festői környezetben lévő iszapfortyogók, színes tavacskák, gőzfeltörések között. A nap fénypontja a Lady Knox gejzír 10:15-kor történő kitörése, melynek mi is tanúi leszünk. 11:00 órakor indulunk a Waitomo-barlangok felé (kb. 2,5-3 órás autózás). Az ottani földalatti túra során egy cseppkőbarlangban a világító lárvákat szemléljük. Csónakkal járjuk be a karsztvidék zegzugos járatait, ahol ezrével pislákolnak a természet apró „lámpácskái”. Estére érkezünk Auckland-be. Ha még bírjuk erővel, este felmehetünk a Sky Towerbe, amely Új-Zéland legmagasabb épülete (30 NZD).

Szállás: Auckland (1 éj)

Auckland – Budapest

A menetrend függvényében, ha mód nyílik rá – mielőtt a reptérre hajtanánk – rövid városnézés: kikötő, vagy a One Tree Hill-i kilátópont (182 m magas, vulkanikus eredetű). Ezután hazaindulunk.

Budapest

A menetrend függvényében érkezés Budapestre.

 

*A programban feltüntetett árak 1 AUD = 220 FT  és 1 NZD = 200 FT árfolyamig érvényesek

 

A részvételi díj tartalmazza

Utazás bérelt mikrobusszal

Elhelyezés hotelek/motelekben

Ellátás: reggeli + 3 ebéd + 1 vacsora

A következő programok belépői: Kurandai Katoomba Train/ Ayers Rock/ Mt.Olgas/ hajózás Sydney-ben/kirándulás Green Island-re/Skyrail Kurandában transzferrel

Magyar idegenvezető

 

A részvételi díj nem tartalmazza- Árak/fő

Nemzetközi repülőjegyek+illetékek: kb.735.000 Ft

A többi, fenti felsorolásban nem ismertetett program: kb. 150 AUD+250 NZD (helyszínen fizetendő)

Vízumok: Új-Zélandra nem szükséges, az ausztrál beutazási engedély saját magunk által interneten kérvényezve ingyenes, irodánk általi ügyintézéssel 4000 Ft/fő

Storno biztosítás+BBP biztosítás

Borravaló, személyes jellegű kiadások