Ausztrália-Tasmánia-Új-Zéland (20 nap/18 éj)

 

Időpont: –

Részvételi díj: 1.390.000 Ft/fő + repülőjegyek és illetékek kb. 770.000 Ft/fő

Program:

1-2. nap Budapest – Dubaj – Sydney

Indulás menetrend szerinti járatokkal Dubajon keresztül Sydney-be. Az éjszakát a repülőgépen töltjük. Érkezés után a belvárosi szálláshelyre hajtunk.
Szállás: Sydney (3 éj)
3. nap Sydney

Ma az egész napot a város megismerésének szenteljük: séta a belvárosban: ANZAC emlékmű, Hyde Park, James Cook szobra, Régi Parlament, Kórház, Hyde Park Barracks és Operaház (kívülről), Harbour Bridge, Rocks, Queen Victoria Bldg., Darling Harbour stb. Hajókázás – időpont függvényében ebéddel, vagy vacsorával – a várost közrezáró Botany Bay-ben.
Szállás: Sydney

4. nap – Sydney – Kék-hegység

Egész napos kirándulás a Kék-hegységbe. A várostól mintegy 90 km-re lévő hegység a kigőzölgő eukaliptusz fák illóolajának hatására kéklik. Útközben letérünk a főútról, hogy a featherdale-i vadasparkban megismerhessük az ausztrál fauna jeles képviselőit: a koalát, wombatot, kengurukat, dingót, az erszényes sünt és az állatvilág egyéb érdekes fajait. A régi bányászvároskába, Katoombába érve kipróbálhatjuk a világ legmeredekebb sínen futó szerelvényét (51 fokos lejtő), majd egy drótkötélpályán függő kabinból csodáljuk az erozív táj szépségeit, a Három Nővér szikláit. Fakultatív program: ausztrál bennszülöttek, az ún. aboriginal emberek műsorának megtekintése (kb. 20 AUD). Estére visszatérünk Sydneybe.

5. nap Sydney – Hobart – Cradle Mountains

Ma kora reggel Hobartba repülünk ahol rövid, autós városnézést tartunk, majd azonnal továbbindulunk a Port Arthurban létesített fegyenctelepre. A Wellington-hegy lábánál 1803-ban alapított város névadója Lord Hobart brit gyarmatügyi miniszter. A város története úgy kezdődött, hogy fegyenctelepet létesítettek az Angliából elszállított rabok számára. Kora délután utunk a Hartz Mountain Nemzeti Park mentén vezet, majd elhaladunk Tasmánia legmagasabb csúcsa, az 1627 m magas Mount Ossa mellett. Estére elérjük a Cradle Mountain tájait.
Szállás: Cradle Mountains (1 éj)

6. nap Cradle Mountains – Launceston – Sydney

A mai napon rövid gyalogtúrát teszünk a csipkés csúcsokkal övezett Dove Lake partján, a buja mérsékelt övi őserdők mélyén. A túra végére a sziget északi „kapujába”, Launcestonba érünk, ahonnan egyesti járattal Sydney-be repülünk.
Szállás Sydney (1 éj)

7. nap Sydney – Ayers Rock

A mai nap délelőttjén a belső-ausztráliai Ayers Rockba repülünk. Érkezés után a szálláshelyre hajtunk, majd délután az Ayers Rockhoz autózunk, ahol a napnyugtában gyönyörködünk. A hatalmas (348 m magas) monolit rendkívül fotogén, a nap állásától és az időjárástól függően számos színárnyalatban pompázik. Ezúttal a lemenő nap sugarai által megvilágított verziót örökítjük meg.
Szállás: Yulara (1 éj)

8. nap Ayers Rock – Cairns

A hajnali kelés után útnak indulunk, a napfelkelte már egy másik világörökség közelében, a Mt. Olgas (Kata Tjuta – „sok koponya”) mellett talál minket. A mintegy 550 m magas, gömbölyded alakú sziklaképződmények szintén méltán kerültek fel az UNESCO listára. A bizarr sziklaformációk által közrezárt hasadékban, a Szelek Völgyében rövid gyalogtúrát teszünk. A délelőtt folyamán visszatérünk az Ayers Rockhoz, először körbeautózzuk, majd aki akarja – bár az őslakók nem szeretik, mert ez szent helyük -, meg is mászhatja. Ezután rövid sétát teszünk, majd az aboriginal központban tett vizitünk után a reptérre hajtunk, ahonnan az ország trópusi részében épült Cairns-be repülünk. Érkezés után transzfer a szállodához.
Szállás: Cairns (3 éj)

9. nap Cairns – Kuranda – Cairns

Reggeli után elhagyjuk a várost, s a Freshwater Station vasútállomáshoz megyünk. Innen indul velünk az egykori bányavonat Kurandába. Kanyargós hegyi tájakon vezet a pálya, alagutak, viaduktok tarkítják. A Barron-folyó vízesésénél fotószünetet tartunk. Kurandába érve egy kevés szabadidőnk lesz, hogy vásárolhassunk, s saját ritmusunkban ismerkedhessünk a nyüzsgő településsel. Fakultatív programok: lepkefarm (kb. 15 AUD), vagy vadaspark (15 UAD). A program végeztével a 7,1 km hosszú drótkötélpályán jövünk le. A gondolákban ülve szemléljük a tájat, közben kétszer kiszállunk: egyszer az őserdei életmódot bemutató audiovizuális termet látogatjuk meg, a másik esetben a vízesés közelében épült kilátóból fényképezünk. Esti séta a városban, az éjszakai piacon és környékén.
Szállás: Cairns

10. nap Cairns – Nagy-korallgát – Cairns

Reggeli után a kikötőből egy katamaránnal a Nagy-Korallgát apró szigetére, a Green Island-re (Zöld-sziget) kirándulunk. Érkezés után módunk van napozni, fürdeni, vagy egy ún. semi submarine-nal a víz alatti világot megcsodálni. A sziget krokodilfarmján megnézhetjük a hatalmas testű hüllők és teknősbékák etetését (ehhez a belépőt külön kell vásárolni, ára kb. 15 AUD.). A délután folyamán visszatérünk Cairns-be.
Szállás: Cairns

11. nap Cairns – Brisbane – Christchurch – Fox-gleccser

Korai kelés után irány a légikikötő, ahonnan Brisbanen keresztül Új-Zélandra repülünk. Ezúttal Christchurch városa az úti cél, innen kelünk át a Déli sziget keleti oldaláról a Tasmán-tenger partjára. Kezdetben a Canterbury-síkságon haladunk, majd a Déli-Alpok tájain délnek tartunk. Estére érünk a gleccserek környékére, ahol az éjszakát töltjük.
Szállás: Franz Joseph/Fox (1 éj)

12. nap Fox-gleccser – Queenstown

Reggeli után elfogadható időjárás esetén egy másfél órás gyalogtúra keretében közelítjük meg a hatalmas jégfolyamot. Tiszta idő esetén innen megcsodálhatjuk Új-Zéland legmagasabb csúcsát, a 3764 méteres Mt.Cook-ot. Ezután délnek indulunk. Jobb oldalunkon a Déli-Alpok hegyei magasodnak, balra a Tasmán-tenger morajlik. Érintjük a türkizkék színű Wanaka- és Hevea-tavakat, többször megállunk fotózni a fenséges tájat. Estére Queenstown-ba érünk.
Szállás: Queenstown (3 éj)

13. nap Queenstown

A mai napon fakultatív programok közül választhatunk. Mivel Queenstown-t a „kalandok fővárosaként” szokták emlegetni, az ajánlott lehetőségek keretében mi is megismerkedhetünk a helybéli fiatalok néhány adrenalin-szint növelő „találmányával”: pl. siklóernyőzhetünk a Bob-csúcsról (kb. 250 NZD), vagy gyorscsónakkal száguldozhatunk a Shotover–kanyon sziklái között (kb. 150 NZD), és/vagy bungy-t ugorhatunk a Kawarau-hídról (43 méter), ahonnan ezt a feltaláló, A.J. Hackett is tette (kb. 220 NZD). A nap végének méltó befejezése lehet, hogy drótkötélpályán felmegyünk a város legmagasabb pontjára, a Bob-csúcsra (kb. 35 NZD), ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Queenstown-ra, a Wakatipu-tóra, valamint a környező hegyekre. Ha marad időnk, még eég egy fakultatív programot ajánlunk: Arrowtown, a hangulatos bányászváros (10 NZD).
Szállás: Queenstown

14. nap Queenstown – Fjordország

Egész napos kirándulás a kietlen új-zélandi természet csúcspontjához, Fjordországba. Hajnali indulás után a Wakatipu-tó mentén te Anau irányába délnek tartunk. A Mirror Lake vizében tükröződő csipkés csúcsokat szemléljük, majd átkelünk a Homer-alagúton, és sétát teszünk a buja mérsékelt övi őserdőben. Az új-zélandi látnivalók egyik fénypontja egy fjord, a hegyekkel ölelt Milford Sound, amelyben a svédasztalos ebéd elköltése közben egy hajótúra keretében gyönyörködünk. Ezalatt szerencsés esetben pingvineket, fókákat, bálnákat és/vagy delfineket láthatunk. Estére visszatérünk queenstown-i szállásunkra.
Szállás: Queenstown

15. nap Queenstown – Rotorua

Délelőtt transzfer a repülőtérre, ahonnan a Cook-szoros felett is átrepülve, aucklandi átszállással az Északi-szigeten fekvő geotermikus központba, Rotoruába utazunk. Érkezés után a szálláshelyünkre hajtunk. Landolás után orrunkat megcsapja a kénhidrogén jellegzetes illata, ékes bizonyítékul szolgálva, hogy a geotermikus jelenségek kellős közepére vetődtünk. Az iszapfortyogók, gejzírek és hőforrások által a Te Puia területén megtapasztalhatjuk Földünk belső erejét, a geotermikus aktivitás, majd itteni sétánk során a maori kultúrával is megismerkedünk. Látunk itt kivit (Új-Zéland emblematikus röpképtelen madara), wakát, (harci csónak), valamint jellegzetes közösségi házat. Este maori folklór programon veszünk részt, úgynevezett „hangi” vacsorán, miközben az ősi módon készített ételek elfogyasztása mellett zenével, énekkel és a félelmetes maori harci tánccal, a hakával szórakoztatnak bennünket.
Szállás: Rotorua (2 éj)

16. nap Rotorua és környéke

Reggeli után a Wai-O-Tapu geotermikus mezőhöz kirándulunk. Végigsétálunk a festői környezetben iszapfortyogók, színes tavacskák, gőzfeltörések között. A nap fénypontja a Lady Knox gejzír 10:15-kor történő kitörése, melynek mi is tanúi leszünk. Ezután Rotoruában az Agrodome komplexumban az új-zélandi birkatenyésztés fortélyaival ismerkedünk. (A műsor során elvonul előttünk az ország teljes „birkakészlete”, mely a közel 40 millió birkát – mintegy húsz fajtát – hiánytalanul reprezentálja. Tanúi lehetünk a gyors nyírásnak, birkaárverésnek, kutyás birkaterelésnek, s a helyi üzletben kedvünkre vásárolhatunk a különböző gyapjútermékek közül). További két fakultatív programra is lehetőség nyílik: egy helyi vadasparkot látogathaunk meg (kb. 25 NZD) és/vagy hidroplános sétarepülésen vehetünk részt a Ruapehu-vulkán és környezete felett. (Kb. 250 NZD).
Szállás: Rotorua

17. nap Rotorua – Auckland

Reggeli után az ország legnagyobb városába, Aucklandbe indulunk. Útközben Ezt követően egy földalatti túra során meglátogatjuk a Waitomo-barlangokat, ahol világító féreglárvákat láthatunk. Csónakkal járjuk be a mészkőbarlang zegzugos járatait, ahol ezrével pislákolnak a természet apró „lámpácskái”. Estére érkezünk Auckland-be, melynek belvárosában felmehetünk a Sky Towerbe, amely Új-Zéland legmagasabb épülete (35 NZD).
Szállás: Auckland (1 éj)

18. nap Auckland – Sydney – Hongkong

A mai napon menetrend szerinti járattal, Sydney-i átszállással Hongkongba repülünk. Érkezés után transzfer a szállodába.
Szállás: Hongkong (1 éj)

19. nap Hongkong – Dubaj

Egész napos városnézés: Hongkong-sziget, Victoria-csúcs, Repulse-öböl, Aberdeen (itt hajókázás a dzsunka-városban), majd séta Kowloonban, piaccal, vásárlási lehetőséggel. Tipikus kínai jellegű estebéd egy helyi étteremben, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan Dubaj érintésével hazaindulunk.

20. nap Dubaj – Budapest

Érkezés Budapestre a déli órákban.

Részvételi díj * = 1.390.000 Ft/fő
Egyágyas felár = 349.000 Ft/fő

*A részvételi díj minimum 8 fő esetén érvényes.
*A programban feltüntetett árak 1 USD = 290 FT árfolyamig érvényesek

Indulás: 2018. április 30.
Érkezés: 2018. május 19.
Időtartam: 20 nap/18 éj
Utazás módja: repülő
Helyi közlekedés: mikrobusz
Elhelyezés: 3* hotelek

A részvételi díj tartalmazza

elhelyezés 3* hotelekben
transzferek, mikrobuszok a körutazás során
belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
reggeli (kivéve egy nap Tasmániában, Cradle Mountainsnál!)
magyar nyelvű csoportkísérő/idegenvezető

A részvételi díj nem tartalmazza – Árak/fő

repülőjegy illetékek kb. 770.000Ft
vízum szervízdíj Ausztrália: 5.000 Ft
egyéb belépők (igény szerint) kb. 150 Usd
storno biztosítás, BBP
egyéni kiadások, borravaló…