Ausztrália – Tasmánia – Új-Zéland 22 nap

uluru

Ausztrália és Új-Zéland körutazásunk ékköve Tasmánia, a Bruny-szigeti kirándulással! Hobart koloniális nyugalma és spirituális energiái feltöltik az utazókat!

Utazás: Budapest – Dubaj – Szingapúr – Melbourne, Sydney – Christchurch, valamint Auckland – Dubaj – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, illetve további belföldi repülések a leírtak szerint. A körutazás során autóbusszal.
Elhelyezés: középkategóriás szálláshelyek (szállodák, motel, lodge) 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli + 5 főétkezés

Időpont: 2017. október 22 – november 12.

Részvételi díj: 1.398.500,- Ft/fő + Repülőtéri illetékek: kb. 250.000 Ft/fő (Az indulásig változhat!)+ Belföldi repülőjegyek: 980,- USD/fő.

Program:

1. nap: Budapest – Dubaj
Délután repülés Dubaj-on keresztül Szingapúrba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Szingapúr
Érkezés Szingapúrba a kora délutáni órákban. Transzfer a szállodába. Szabadidő. Szállás.

3. nap: Szingapúr – Melbourne
Délelőtt városnézés SZINGAPÚRBAN, ahol az egykori kínai és a legmodernebb építészet remekeinek harmóniája lenyűgözi a turistákat! Szingapúr városállam a világ egyik legkisebb, mégis legsikeresebb országa. Városnézés: parlament (kívülről), pénzügyi negyed, kínai negyed, Orchidea kert (az orchidea Szingapúr nemzeti virága) stb. Este repülés Melbourne-be. Éjszaka a repülőn.

4. nap: Melbourne
Érkezés MELBOURNE-be a reggeli órákban. A városra hosszú évtizedeken keresztül úgy tekintettek, mint a merész, vagány, újgazdag Sydney ellenpólusára: elbizonytalanodó, dohos, régi világbéli városra. Melbourne azonban a világ egyik legélhetőbb városává fejlődött, a modern felhőkarcolók között gondosan megőrizve a szépen gondozott parkokat és a viktoriánus városmagot. Városnézés Ausztrália második legnagyobb városában: St. Patrick katedrális, Cook kapitány háza a Fitzroy parkban, Melbourne Cricket Ground (az ország első számú sportstadionja, illetve kulturális jelképe), Yarra-folyó parti sétány, Federation tér stb. Fakultatív látogatás a déli félteke legmagasabb épületében, az Eureka Tower 88 emeletes felhőkarcolójában. Szállás Melbourne-ben.

5. nap: Melbourne – Hobart (Tasmánia)
Repülés Tasmánia fővárosába, HOBART-ba. Tasmánia Ausztrália része is, meg nem is. Sajátos tájait, éghajlatát és kultúráját jórészt a kontinenstől való kb. 350 km-es távolsága határozza meg. A szó szerinti elszigeteltségnek köszönhetően egyedülálló növény- és állatvilág, tiszta levegő és nyugodt életstílus alakult ki a vízben bővelkedő államban. Hobart Ausztrália második legrégebbi városa, melynek történelme a tengerparton kezdődött. A sok elegáns, jóllehet fegyencek által épített, XIX. századi épület a vitorlás hajók korát idézi. A pasztellszínűre festett házak többnyire fából készültek és kanadai városokra (p. Halifax, St. John’s) emlékeztetnek. Séta a belvárosban. PORT ARTUR egykor fatelep volt, valamint a visszaeső bűnözők börtöntelepe, ahova utoljára 1853-ban szállítottak elítélteket, a börtön mégis 1877-ig működött. 1979-1986 között felújították a börtön romjait, ma a 40 hektáros terület Tasmánia legnépszerűbb turistalátványosságai közé tartozik. Szállás Hobartban.

6. nap: Bruny-sziget
Délelőtt, rövid buszozás után, kompra szállunk Ketteringben, ahonnan 20 perc alatt átérünk Bruny-szigetre.  A földrajzilag már a Déli-óceánhoz tartozó apró sziget természeti szépségeiből – pazar sziklaszirtek, rejtett barlangok, tengeri madarak és fókakolóniák – lélegzetelállító motorcsónak túra keretében kapunk ízelítőt. Kedvező időjárás esetén akár delfineket és bálnákat is láthatunk! Visszatérve a fővárosba szabadidő. Szállás Hobartban.

7. nap: Hobart (Tasmánia) – Sydney
Délelőtt látogatás a MOUNT FIELD NATIONAL PARK részét képező BONORONG WILDLIFE PARK-ban. Ez a terület Tasmánia legnépszerűbb vadasparkja. Nem klasszikus állatkert, itt elsősorban az őshonos (pl. tasmán ördög, kenguru, koala stb.) elárvult, sérült állatokat gondozzák. Késő délután repülés Sydneybe. Szállás.

8. nap: Sydney
Az egyre csak terjeszkedő város az ausztrál nemzeti kultúra központja. Viszonylag alacsony népességszáma ellenére majdnem akkora helyen terül el, mint Los Angeles és hétszer akkorán, mint Párizs. A legismertebb látnivalók SYDNEY-ben: operaház (kívülről), Kikötőhíd, The Rocks városnegyed (a történészek szerint itt született meg Ausztrália), Bondi Beach, The Gap, Hyde Park, parlament (kívülről), Darling Harbour. Séta a kínai negyedben. Vacsorával egybekötött hajókázás Sydneyben. Szállás.

9. nap: Sydney – Kata Tjuta – Ayers Rock / Uluru
Reggel elrepülünk AYERS ROCK-ba. Az ULURU – KATA TJUTA Nemzeti Park felkerült az Unesco Világörökség listájára. A terület az őslakók szent helye, amelyet 1985-ben adtak vissza eredeti őslakos tulajdonosainak, a látnivalók pedig visszakapták ősi elnevezésüket. A bennszülöttek földterületként kölcsönadták az ausztrál kormánynak és az anangu törzzsel közösen működtetik a környék látnivalóihoz kapcsolódó turisztikai központokat, parkokat. A KATA TJUTA (Olga hegycsoport vagy „sok fej”) a titokzatos, 36 kupolájú szikladómjával és a közöttük húzódó völgyekkel, szurdokokkal együtt a természet lenyűgöző és egyedi alkotása. Séta a Walpa-szoros bizarr sziklaalakzataihoz. Az AYERS ROCK, vagy ősi nevén ULURU, – a sík, sivatagos tájból magasan kiemelkedő hatalmas, vörös monolit – bolygónk egyik legcsodálatosabb képződménye, és Ausztrália nemzeti szimbólumai közé tartozik. A színpompás naplemente megtekintése után, szállás Ayers Rockban.

10. nap: Ayers Rock – Alice Springs – Cairns
Korai kelés után ismét felkeressük az ULURU-t, hogy megcsodálhassuk a napfelkeltét. A hatalmas monolit színskálája, amely a mélyvöröstől az eső utáni csillogó feketéig terjed, napkeltekor és naplementekor a leglátványosabb. A látogatóközpont kiállítását is megtekinthetjük, vásárolhatunk az őslakók által készített dísztárgyakból vagy kényelmes sétát tehetünk a tanösvényen. Visszatérünk a szállodába és reggeli után továbbrepülünk ALICE SPRINGS-be. Az Ausztrália középpontjában, a festői Macdonnell-hegység láncai között fekvő város a közeli forrásról kapta a nevét, ahova a XIX. század végén távíróállomást építettek. Idegenforgalma az 1970-es években indult fejlődésnek, napjainkban a nyüzsgő városban, évente kb. 400 ezer turista fordul meg, hogy innen keressék fel a környék természeti szépségeit. Repülés Cairnsbe. Szállás.

11. nap: Cairns – Korallzátony
Egész napos kirándulás katamaránnal a Nagy Korallzátonyhoz. A korallzátonyok az élet legősibb formái, kb. 500 millió éves múltra tekintenek vissza. A világ legnagyobb zátonyrendszere kb. 2.000 km hosszúságban nyúlik el és a területe kb. 350.000 km². A gát külső széle és a szárazföld között több mint 2.000 sziget, és majdnem 3.000 különböző típusú zátony található. A természetvédelmi területen kevesebb, mint 20 sziget fogad turistákat, az egyiknél kikötünk, és ott fogyasztjuk el ebédünket. Lehetőségünk lesz úszkálni, búvárkodni vagy üvegfenekű hajóról megtekinteni a korallokat. Szállás Cairns-ben.

12. nap: Kuranda – kirándulás az Őserdőbe
Kirándulás vonattal az őserdőbe! Pompás panoráma nyílik a Sziklás Canyonra és a Stoney Creek vízesésre. KURANDA kis falu, az 1960-as években hippi-tanya volt, mára művészeti és kézműves központtá nőtte ki magát. Vásárlási lehetőség a kézműves piacokon és fakultatív programlehetőség: koala-, vagy pillangó-, vagy madárpark megtekintése. Utazás kabinos felvonóval a trópusi erdő lombkoronája felett (Skyrail Rainforest Cableway). Szállás Cairns-ben.

13. nap: Cairns – Sydney
Időtartamban túl az utazás felén, rövid szabadidő Cairnsben. Délután repülés Sydneybe. Transzfer a szállodába. Szállás.

14. nap: Blue Mountains – Featherdale Wildlife Park
Egész napos kirándulás a BLUE MOUNTAINS Nemzeti Parkba. A különleges szín a sűrű erdőből finoman párolgó eukaliptuszolajnak köszönhető. Az olajcseppeken megtörő napfény a kék csodálatos árnyalatait kölcsönzi a festménybe illő tájnak. A terület annak ellenére, hogy alig 1.000 m magasságig emelkedik, az első telepesek számára átjárhatatlannak bizonyult. Az óriásnak tűnő sziklaformációk, a mély és szakadékos völgyek, a magasról lezúduló vízesések birodalmát Ausztrália „Grand Canyon”-jának is nevezik.  A legimpozánsabb látnivalók: „Három nővér” sziklaalakzat, Jamieson-völgy, Mount Solitary, Ruined Castle. Látogatás a Sydney elővárosában található FEATHERDALE WILDLIFE PARK-ban, ahol őshonos állatokat (pl. kenguru, wombat, tasmán ördög, hangyász sün stb.) láthatunk. Szállás Sydneyben.

15. nap: Sydney – Christchurch
Reggel repülés Sydney-ből CHRISTCHURCH-be, Új-Zéland déli szigetének legnagyobb városába. Felkeressük a repülőtér közelében található Nemzetközi Antarktisz Központot, mely egyedülálló bepillantás nyújt a 6. kontinens természeti értékeibe. Esti órákban ismerkedés a 2011-es földrengés következtében súlyosan megsérült, de azóta már nagyrészt újjáépült várossal. Szállás.

16. nap: Artúr-hágó – Pancake Rock – Ferenc József Gleccser
Nyugatra vesszük az irányt! Látványos panorámaúton az Arthur-hágón keresztül, érkezünk a Tasmán-tenger partjára, Greymouthba. A nyugati part legnagyobb települését, és egyben „nem hivatalos” fővárosát, 1865-ben, az aranyláz idején kezdték kiépíteni. A várost elhagyva, a Punakaiki partját szegélyező, palacsintatortához hasonlítható „Pancake Rocks” (Palacsinta-szikla) bizarr sziklaformációi tárulnak elénk. A nap fénypontjaként a Ferenc József Gleccserhez látogatunk. „Kevés olyan hely van a sártekénken, ahol a természet ily bőkezűen mérte a szépséget” (Balázs Dénes). A kb. 12 km hosszú gleccsert 1865-ben egy német geológus fedezte fel és nevezte el az Osztrák-Magyar Monarchia uralkodójáról. A kb. 7.000 éves, meredek jégár egykor elérte a partot, ma közel 20 km-re található a tengertől. Szállás a gleccser közelében.

17. nap: Westland Nemzeti Park – Queenstown
Utazás a West Coast őserdein át a Haast hágóra, majd a jégkori Wanaka és Hawea tavak mentén QUEENSTOWN-ba. Délután, fakultatív program keretében, lélegzetelállító élményekben lehet részünk. Az új-zélandi kalandturizmus máig büszkén nevezi magát a világ adrenalin-központjának. A bungee jumping ősét a Vanuatu-szigeten űzték, ahol a bokájukra indákból készült köteleket kötve fatornyokból ugrottak le a bátor vállalkozók. A motorcsónakozás szintén új-zélandi találmány. Napjainkban itt elsősorban az izgalmas vízi száguldáshoz használják. Queenstown a legnépszerűbb motorcsónakos helyek egyike, ahol a Shotover és a Kawarau folyókon kipróbálhatjuk ezt a nem mindennapi vizes kalandot. Szállás.

18. nap: Milford Sound
Kirándulás a fenséges látványt nyújtó MILFORD SOUND-hoz. Völgyének arculatát a hegyekből lefelé haladó hatalmas gleccserek alakították ki. Útközben rövid pihenő a TE ANAU TÓ-nál. Továbbutazás a mérsékelt égövi esőerdőkön, a Homer hágó alagútján át, bolygónk egyik legfestőibb fjordjához, melyet a világ legnagyobb, toronyként magasodó tengeri sziklái szegélyeznek. A Mitre Peak – a legmagasabb – úgy emelkedik a szoros sötét vize fölé, akár egy óriás őrszem. Ebéddel egybekötött hajózás a fjordban. Délután, visszatérve QUEENSTOWN-ba rövid városnézés, majd szállás.

19. nap: Queenstown – Auckland – Waitomo barlangok – Rotorua
Reggel átrepülünk Auckland-be, onnan busszal irány ROTORUA! Útközben rövid pihenő a WAITOMO barlangoknál, melyek különlegessége a barlang plafonjáról csüngő világító lárvák sokasága. ROTORUA-t két fontos tényező tette az ország egyik legfontosabb turisztikai központjává: a természeti környezete, gejzírjei és a maori kultúra aktív újjászületése. Este táncos, énekes folklór műsorral egybekötött vacsorán ismerkedhetünk meg a helyi népművészettel. Szállás Rotoruában.

20. nap: Rotorua –– Auckland
Délelőtti irány a WAI-O-TAPU geotermikus park, amely igazi holdbéli tájra emlékeztet. Ezen a területen beomlott kráterek, iszapmedencék, kovateraszok, színes tavak, forró víz és gőz látványa fogadja a látogatókat (Pokol kráter, Szivárvány kráter stb.). A Lady Nox nevű gejzír kitörése minden délelőtt menetrend szerint, ugyanabban az időpontban figyelhető meg. A TE PUIA Maori Iparművészeti Központban sajátítják el a fiatal maorik a hagyományos fafaragás és a szövés mesterségének fortélyait. Látogatás AGRODOME-ban, a mezőgazdasági központban, ahol egy juhászkutya bemutatót is láthatunk. Továbbutazás Aucklandbe, szállás.

21. nap: Auckland – Dubaj
AUCKLAND különleges és szerencsés földrajzi fekvésének is köszönheti zsúfoltságát. A világvárost vulkáni kúpok sora szegélyezi, szirtes partján öblök és strandok tucatjai biztosítják a tengeri kapcsolatot és a jachtoktól hemzsegő kikötő is meghatározó látkép. Félnapos városnézés az Északi-sziget metropoliszában, a vitorlások városában: Victoria park, Westhaven kikötő, a Skytower-ből a déli félteke legmagasabb épületéből elénk táruló panoráma. Rövid szabadidő, majd búcsú az ötödik kontinenstől. Hazautazás. Éjszaka a repülőn.

22. nap: Dubaj – Budapest
Dubaji átszállást követően érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

Egyágyas felár: 398.000,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát (kivétel fakultatív programok) magában foglalja.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5%.
A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Fakultatív programok:
– Melbourne: Eureka Tower kb. 20,- AUD
– Shotover túra: kb. 160,- NZD

Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 100,- USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Vízumok:
Ausztrália: szükséges (díjmentes), ha irodánk végzi az elektronikus ügyintézést, annak díja: 3.500,- Ft
Szingapúr és Új-Zéland vízummentes területek a magyar állampolgárok részére.

UNESCO Világörökségek:
Ausztrália:
– Nagy Korallzátony
– Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park
– Greater Blue Mountains Övezet

Új-Zéland:
– Te Wahipounamu Nemzeti Parkok

A változtatás jogát fenntartjuk!